Sunday, November 20, 2011

baju kurung putih berseri...........

kesempatan untuk menulis... hari ni baru ade kesempatan nk menulis..dah lame berhenti untuk memblog kan diri.. dalam beberape bulan ni..ade yang best n ade yang x best..nak shared pn CONFIRM orang bosan nak dengar bcoz of "DARI-DIRI-SENDIRI"..ini bukan perubahan namenye..ini kesengsaraan..nk dluah pun.."ZERO-POINT"...aku xnak lagi nangis sebab perkara ni..nape xbole faham situasi? sedangkan banyak penjelasan yang aku bagi setiap statement yang aku buat?? hidup aku dh puas untuk semua ni..nape mesti berkeadaan camtu? aku cube nak meleraikan persoalan,tapi tu la..bila bercakap dengan orang yang PENTINGKAN DIRI..LAMBAT BERFIKIR/XNAK FIKIR..cmni la jadinya..aku cube selesaikan dengan meminta pendapat orang lain..semua punya pendapat yang sama..aku xbersedia untuk semua tu..& aku rase TAK BOLEH untuk praktikal seperti orang lain..aku cube buat yang terbaik, tapi buruk bagi orang lain..aku cube fahamkan kejadian, tapi tetap disalah anggap..ape yang ade dalam fikiran aku adalah perkataan TIDAK BOLEH..kalo perkataan aku tu boleh menamatkan sebarang tanda tanya..jawapan aku adalah "SURATAN TAKDIR"..selama ni pun ape yang aku cube langsung x memberi makna ape2 dan tiada sebarang usaha untuk ke arah itu..cume yang ade menyerah dan mengharap..tu bukan diri aku..kalo boleh, aku cube buat sesuatu supaya sesuatu itu tak akan menjadi susah..dan susah itu aku akan positifkan supaya menjadi senang.. cume kekuatan aku pada mase ini,semakin berkurangan.."tolonglah" bagi aku peluang untuk hidup..aku bukan ape yang ade pada diri kau..setiap kali ingat tentang ni, aku boleh nangis...aku cume berfikir "DASAR"..bile aku nak menulis kat sini,adalah terlalu peribadi untuk dijelaskan..mungkin ade yang faham..mungkin jugak ade yang tidak faham..mungkin jugak ade yang tidak tahu..aku ni terlalu kerdil untuk menyatakan setiap perkataan itu kerana aku bukan semulia orang yang 'berpedoman'..tapi ntah la, aku cube bertahan dengan setiap keikhlasan..mungkin ini rahmat dsebaliknye.. SABAR itu adalah perkara yang paling utama sepanjang hidup aku..kerana mungkin akan menjadi mungkir.. 


Jangan pedulikan yang tak peduli..Jangan abaikan yang peduli..Jangan berikan jika tak ikhlas....Jangan berjanji bila tak bole menepati..Jangan mencintai jika tak pernah ada cinta..Jangan menyayangi jika tak pernah ada sayang...Jangan berpura pura bila ada fakta.. Jangan berkata jika itu berbohong..Jangan diam jika itu suatu kebenaran..Jangan berbuat bila dapat merugikan diri sendiri..



Jangan!!Jangan!!Jangan!!Jangan!!Jangan!!


1 comment:

Blogger said...

If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you need to watch this video
right away...

(VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?